AYDIN / EFELER - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ

İnternet, toplumumuzun büyük bir kesimi tarafından etkin bir şekilde kullanılan ve kullanımı her geçen gün artan bir mecradır. Bu durum çevrimiçi ortamlardaki risklerin de artmasına yol açmaktadır. Hem olumlu hem olumsuz birçok etkisinin olduğu teknolojinin olumsuzluklarından gençler ve çocuklar yetişkinlere nazaran daha çok etkilenmektedirler. Teknolojinin olumlu kullanımı çocukların gelişiminde birçok fayda sağlayabilirken kimi zaman da tehlikeleri beraberinde getirip çeşitli mağduriyetlere yol açabilmektedir. İnternette karşılaşılabilen büyük tehditlerden biri çevrimiçi çocuk istismarıdır ve küçük yaştaki çocuklar bu gibi büyük tehditlere karşı savunmasız durumdalardır.

Bu konuya dikkat çekmek için her yılın şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana dünyada yaklaşık 150 ülkede kutlanmaktadır.

Ülkemizde de, 2010 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde düzenlenmekte olan Güvenli İnternet Günü etkinlikleri bu yıl tüm dünya ile birlikte 9 Şubat 2021 tarihinde kutlanmıştır. Bu kutlamalar " Hep birlikte daha iyi bir internet için " sloganıyla gerçekleşti.

Güvenli İnternet Günü, siber zorbalıktan sosyal ağ kurmaya ve dijital kimliğe kadar her yıl ortaya çıkan çevrimiçi sorunlar ve güncel endişeler konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Proje öğrencilerimiz Güvenli İnternete dikkat çekmek için afişler hazırladılar

Okulumuzdaki öğrencileri Güvenli İnternet kullanımı ile ilgili bilgilendirme amaçlı bir video hazırladık. Sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilerimize ulaştırılmıştır.

Videoyu izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız.11-02-202111-02-202111-02-202111-02-202111-02-2021

Yayın: 09.04.2021 - Güncelleme: 09.04.2021 15:29 - Görüntülenme: 177